Öppet hus

I onsdags var det äntligen dags för Öppet hus. 18 elever från årskurs 9 kom och besökte oss, de flesta på plats och några var med digitalt. Dagen började med gemensam träning, en keps-OL i fina Lunsen. Paren fick börja på olika kontroller, så det var svårt att hålla koll på hur alla låg till. Hög fart, en hel del bommar och härlig gemenskap mellan eleverna och våra besökare.

Efter det åkte vi tillbaka till skolan, för information om hur det är att gå NIU Orientering på Celsiusskolan. Vi hann även med gemensam lunch och rundvandring på skolan innan vi åkte till Kantorn för att titta på elevboendet.

Tack till alla som kom och besökte oss idag. Vi hoppas få se er till hösten!

Träningsläger

Under onsdag och torsdag var vi på årets första läger. Efter önskemål från eleverna åkte vi till Oxelösund, för att gå på Boda Borg och springa SM-relevanta träningar. Vi åkte storbuss och bodde på hårt underlag i OK Måsens klubbstuga. Under de två dagarna vi var iväg hann vi med en massa kul:

  • 2 SM-relevanta träningar.
  • En keps-OL på fina Jogersö, med efterföljande bad i havet för den som ville.
  • Ett besök på Boda Borg.
  • Quiz arrangerat av våra aktivitetsansvariga Maja och Emelie.
  • KM i medeldistans.

Segrare av KM i medeldistans blev Elise Magnusson och Emil Åberg. Stort grattis!

Årets första läger kan sammanfattas med härlig gemenskap, bra genomförda träningar och mycket skratt.

September

Septembers första vecka bjöd oss på fint väder. Undervisningen har bestått av styrketräning, sprint, medeldistans i Karlsro och stiglöpning i Lunsen. Nu hejar vi på våra ettor som springer USM i helgen!

Sprint i Salabacke
Vattenpaus i Lunsen

Träningsvärk, träningsdag och finbesök

Vi började veckan med styrka, som har nytt upplägg för i år. Efter ett pass på två timmar var det många som hade rejält med träningsvärk kommande dagar.

Läsårets första 3000-meter kördes på onsdagen och vi fick fint besök i form av Conny. Riktigt bra genomförande av passet och efter målgång var de precis så trötta som man ska vara.

Under torsdagen åkte vi till Länna för en tränings- och aktivitetsdag. Träningen bestod av fyra slingor i utmanande terräng. Efter det grillade vi hamburgare innan det var dags för aktiviteter som aktivitetsansvariga Maja och Emelie planerat och höll i. En riktigt bra dag!

Nu är vi igång igen!

Gruppen är samlad och första veckan i skolan är avklarad. Vi har hunnit med en kick-off med lekar och fika, en teorilektion med arbete kring vår värdegrund, medeldistans i Siggefora med finslipning inför SM och en SM-förberedande teorilektion. Kul att ha hela gänget på plats!

Student och skolavslutning

Stort grattis till årskurs 3 som förra fredagen tog studenten! Tack för tre härliga år tillsammans. Vi önskar er lycka till med allt ni tar er an i framtiden.

Igår var det dags för våra ettor och tvåor att gå på ett efterlängtat sommarlov. Därmed har alla elever checkat ut för det här läsåret. Vi hoppas alla får en riktigt skön sommar!

Resedagbok utlandsläger dag 7

Måndag 13/3

Dagen startades med lägrets sista OL-pass. Vi hoppade in i minibussarna och körde iväg mot en rolig masstart. Väl framme stötte vi på ett litet problem – de spanska skogsarbetarna var igång igen (som vi alla fruktade att möta igen efter dag 3), så starten fick flyttas. När det problemet var löst njöt vi av ett sista pass i de spanska skogarna med en rolig och utmanande bana. Efter träningen begav vi oss tillbaka till boendet där samtliga rum packade ihop det sista och lagade lunch. Vi i rum 103 njöt av den studentklingande rätten pestopasta med mozzarella. Klockan 13.30 packade vi in väskorna i bussen, ett svårt jobb och vi får vara glada över att tränarna verkar vara duktiga på tetris, och sedan begav vi oss iväg mot Málaga. Efter en resa på ca 2,5h var vi framme vid hotellet och blev tilldelade våra rum. Vårt gäng drog vinstlotten och fick handikappsrummet, det största rummet:) Vi alla vilade en stund innan det var dags för middag på stranden, där vi även blev tilldelade transferbussar. Att rum 103 fick den tidigaste bussen tror vi ej var en slump, vi tror det kan ha något att göra med att vi fick det största rummet… Men efter middagen var det dags att gå hem och sova för dagen efter skulle det bli en tidig morgon.

// Alice, Jonna, Ines och Johanna