Ellen T elevträning Backintervaller med ol-övning

Samling Kantorn 8.30

Nu har det blivit dags för min elevträning!

Vi kommer springa back-intervaller med en orienteringsövning i Röbo, vi springer även dit och hem.

Det bjuds på intervaller med halva intervalltiden som vila. En ”bana” likt den vid StenSture kommer att springas, ett varv är en intervall. I vilan kommer en orienteringsövning att genomföras för att få in lite orienterings träning samt för att träna på att tänka när man är trött ex i slutet av en tävling. Mer info om övningen samt vilka backar vi ska springa i får ni på plats.

För att få ut så mycket som möjligt av passet rekommenderas intervallfart i backarna under 30min. Tänk dock på att ni ska orka hela passet, spring inte för fort i början.

Passet går enkelt att anpassa om man är skadad eller av annan anledning inte kan springa hela. Man kan exempelvis cykla dit och hem eller korta ner passet.

Perfekt förberedelse inför säsongen med lite snabbare back-träning för oss i Uppsala som inte har några backar 😉


 

Detta inlägg postades den av .

Om Gunilla Svärd

Kontaktinformation: gunilla@olgy.se, 0724682640 Blev utsedd årets tränare 2013 av Skogssportens gynnare. Har 2 VM-guld, 2 VM-silver, 2 VM-brons, 2 EM -guld, Världscupssegrare totalt -96, O-ringen seger -92 och har 29 SM -medaljer. Har utmärkelsen Årets Buse i bandy! Min målsättning med mitt jobb är att när eleven slutar här så ska han/hon fortfarande tycka att det är roligt med orientering. För att göra det så tror jag på individuell utvecklingsplan med varierad träning. Vill du nå toppen så ger vi resurserna för det. Har du andra målsättningar så stöttar vi dig i det! Glädje föder framgång!