Resedagbok utlandsläger dag 3

Torsdag 9/3 

Ca 8.30 gick det stämningsfulla larmet av i rum 006. Det hade varit rätt så kallt under natten när vi hade överkompenserat AC:n från den förra väldigt varma natten. Det gjorde inte så mycket, det varma vädret utanför tinade snabbt upp oss. Vi gjorde varsin skål havregrynsgröt och gjorde oss redo för dagens första träning. En medeldistans med Prolog+Final stod på schemat.  

Vid 10-tiden var vi framme vid parkeringen – någon typ av park mitt i skogen. Hit skulle vi i helgen återkomma och med stor förvåning lära oss hur spanjorerna spenderar sin söndag. Men nu var det dags för prolog. Det hade gjorts en startlista innan och vi startade som om det vore en tävling. När vi först såg kartan utbrast vi inombords: hmmm, undrar hur grönraster ser ut här. Svaret fick vi ganska snabbt: det var förjävligt, ett oändligt hav av människohöga taggbuskar.  

Sen var det dags för finalen, en jaktstart baserad på prologen. På denna del av banan var inte buskarna lika fruktansvärda och det var för det mesta väldigt lättlöpt. Dock lyckades inte alla springa slutet av banan då några arga skogsarbetare som höll på att avverka skogen skrek på oss och vi var tvungna att gå på en stig till mål.  

Efter träning tog vi en kort sväng till Mercadona (Spaniens svar på ICA med hela grisar hängande vid en köttdisk) och handlade lunch för dagen. Det blev chicken nuggets med ris. 

På eftermiddagen var det långdistansträning som man fick köra när man ville. Då kom också det enda egentliga regnet som vi upplevde under lägret. Det var ändå fortfarande ganska varmt. 

På kvällen gick vi iväg till en ny restaurang där vi också serverades tapas utan att egentligen veta vad vi åt. Lite mer mätta än gårdagen blev vi kanske ändå men vi lärde oss att tapas nog inte är rätt för ett träningsläger egentligen.  

//Emil, Joel & Felix