Harsa 2017

Lägret i Harsa blev (som väntat) en succé. Vädret var bra, maten var god, skidföret var optimalt och humöret på topp.

Foto: Tuve Möller

Foto: Tuve Möller

Efter en kort färd norrut i måndags-morse nådde vi ett solbadande Harsa, och eleverna var inte sena med att prova lyckan i spåren. Vid den efterföljande lunchen diskuterades det flitigt vilka spår som var finast; Lätta milen, Tomtarundan eller Myrslingan?! Svaren var lika många som antalet deltagare i konversationen, minst…
Tisdagen bjöd på lite mer mulet väder, men mungiporna pekade ändå uppåt vid frukosten för under förmiddags-passet skulle några springa Simons traditionsenliga snöpuls-OL. En uppgift som inte vem som helst genomför utan problem. Alla som sprang iväg kom dock tillbaka inom rimlig tid, och alla var nöjda med passet. Under eftermiddagen skulle de flesta åter åka skidor, i -5 och regn(!!). Regnet gjorde att många fick förlita sig på överkroppen eftersom vallning (ännu) inte finns med i kursplanen för TT1. Tur då att Friskis&Svettis-Anders har nött armhävningar och axelpress med oss på onsdagarna!
Onsdag=hemfärd, men först skidåkning. Vad kunde då passa bättre än solsken och vinterföre i spåret?! En värdig avslutning på årets skidläger, som, precis enligt planen kommer att stärka OLGY-eleverna inför den magiska vårsäsong som väntar runt hörnet.