WOC/ROC 2016

Glada i hågen, begav vi oss i onsdags västerut mot Bohuslän. Efter en stunds bussåkande nådde vi vägs ände, långt in i djupaste Dalsland, vi hade nämligen kommit till Tresticklans nationalpark och här bytte vi om lite kvickt och gav oss ut i terrängen. En dryg timme senare hade alla hittat hem och vi fortsatte färden mot Krokstrand, där vi skulle bo.

På torsdagen väntade en medeldistanstävling för oss, och långdistans för VM-löparna som även de var plats i Bohuslän. Dagens höjdpunkt var när Tove sprang till sig veckans andra VM-guld. Grattis! Lågpunkten var vädret. Regn, rusk och allmänt deppigt.. Men, en sån trivial sak bekom inte oss.

Fredagen gick i lättjans tecken, först sprang vi en superfin skogssprintstafett signerad H. Laas tillsammans med OLGY-Göteborg och OLGY-Nyköping. Efter avklarat pass begav vi oss till en fin badplats i närheten. Bad, och sedan gick minibussarna till olika destinationer för lunch, under den efterföljande ”fria-aktiviteter-timmen” hände mycket skoj. Bland annat ledde Conny ett gäng spända OLGY´sar runt VM-finalbanan.

Lördag innebar långdistans, och här fick vi verkligen slita för brödfödan. Tufft, svårt och otroligt lärorikt var några av betygen efter avklarat race. Idag bjöd vädergudarna på ett lite mer glamouröst väder och stafetterna avnjöts i tunna tröjan. Herrstafetten resulterade i ”hemma-guld” i form av norskt överst på pallen. Svenskt brons efter en spännande uppgörelse mot Finland och Storbritannien. Kul!

Söndagen började tidigt och även idag väntade långdistans. Många av Uppsalas starka elever sprang bra idag (ingen nämnd, ingen glömd). Härligt att se att vi håller trots många tuffa dagar i benen!
Som alla sagor så har även denna ett slut, och det blev en utdragen avslutning i form av minibuss i 6h+ tillbaka hem till Uppsalas sköna sängar.

Personligen vill jag tacka alla inblandade för en trevlig långhelg på skuggsidan av Sverige!

(Bilder kan komma senare)