Teknik OL i Lunsen – förlängning

PM

Avresa 7.30 från skolan eller samling Plantskolan 7.45. (Vill du förlänga passet så går det utmärkt att cykla eller åka rullskidor dit. Skriv det i anmälan i sådana fall)

Vad:  Att öva på att förenkla kontrollerna genom att utnyttja större föremål som ligger i kontrollens närhet.

Syfte:    Är att på längre sikt se till att alltid ha en plan för varje sträcka och varje kontrolltagning. På den här träningen övar vi på en metod som kan vara värdefull i särskilt svår och/eller detaljfattig terräng, där man förlänger sträckan något för att öka säkerheten i kontrolltagningen.

Det är också ett tillfälle att träna på att använda definitionen då det är småskärmar med kodsiffra.

Markering: Småskärmar med kodsiffra

Banor:

Bana 1: 3,0 km

Bana 2: 3,1 km

Bana 3: 1,4 km

Bana 1 och framför allt bana 2 berörs av ett brandhärjat område. Detta är markerat som förbjudet område och används på några sträckor som förenklande kartföremål. Man får inte ge sig in i detta område då det kan vara förenat med personfara pga risk för fallande träd!

Du väljer själv antal banor och vilket tempo du vill köra.

Ta med: A4 plastficka, definitionshållare, kompass, linda, återhämtningsmål och ett gott humör?!

Detta inlägg postades den av .

Om Gunilla Svärd

Kontaktinformation: gunilla@olgy.se, 0724682640 Blev utsedd årets tränare 2013 av Skogssportens gynnare. Har 2 VM-guld, 2 VM-silver, 2 VM-brons, 2 EM -guld, Världscupssegrare totalt -96, O-ringen seger -92 och har 29 SM -medaljer. Har utmärkelsen Årets Buse i bandy! Min målsättning med mitt jobb är att när eleven slutar här så ska han/hon fortfarande tycka att det är roligt med orientering. För att göra det så tror jag på individuell utvecklingsplan med varierad träning. Vill du nå toppen så ger vi resurserna för det. Har du andra målsättningar så stöttar vi dig i det! Glädje föder framgång!