Framgångar för eleverna vid Svenska mästerskapen

De senaste veckorna har de svenska mästerskapen avgjorts på, i ordning, långdistans, medeldistans och stafett. Tävlingarna avgjordes i Huskvarna/Jönköpingtrakten i Småland och först ut av tävlingarna var långdistansen. I D18 gick det bäst för Ella Sjöberg som in på en 13:e plats. I den klassen sprang även Ebba Adebrant, Agnes Broman och Sofie Ohlsson i A-final. I H18 klassen var Kristoffer Tengroth snabbast på en 22:a plats och där sprang även Jonathan Uller A-final.

Värt att nämna där är också att Moa Hjorth sprang in på en andraplats i D18B och Arvid Umegård vann H18B. Fulla resultat hittar ni här.

Helgen efter avgjordes SM-medeldistans och stafett. På medeldistansen kan vi glädjas till att sju elever elever gick till A-final. I D18-klassen lyckades Ella Sjöberg bäst med en 9:e plats och i H18-klassen lyckades Kristoffer Tengroth bäst med en 6:e plats. Övriga som sprang A-final var Moa Hjorth, Agnes Broman och Ebba Adebrandt i D18 och Gustav Wirén Gonzalez och Melker Forsberg i H18.

Fulla resultat för Medel-SM hittar ni här.

Detta inlägg postades i Nyheter, OLGY den av .

Om Linus Mood

Kommer från Almunge utanför Uppsala med Länna IF som moderklubb. Tillhör landslaget i MTBO med ett VM-silver i stafett 2018 och en 9:e plats på VM-sprinten 2017 som främsta meriter. Gick orienteringsgymnasium i Sandviken och har sedan utbildat mig till idrottslärare vid Uppsala Universitet. Favoritträningen är långpass på mountainbike i Lunsen.