Framgångar på sprint-SM

I helgen som var så avgjordes sprint-SM i Jönköping. Sprinten har för flera av våra elever varit ett stort mål under våren och något som tränat hårt inför, inte bara fysiskt utan även mentalt. De senaste veckorna har vi genomfört riktade förberedelser mot sprinten med flera sprint-träningar i liknande terräng och teknikteori på gamla kartor över Jönköping.

Bäst för dagen lyckades Ella Sjöberg, Tullinge SK, som sprang in på en silverplats i klassen D18. Bakom Ella så gjorde även Lotta Weyhenmeyer, IF Thor, ett fint lopp som resulterade i en sjunde plats.

I klassen H18 fick Uppsala OLGY fler framgångar då Melker Forsberg, KFUM Örebro, sprang in på en fin sjätte plats.

Ella3
Ella Sjöberg vid sprint-SM. Fotograf: Göran Johansson (gejo.se)

Länk till Livelox för sprint-SM Finalen

Länk till resultatlistan för kvalet

Länk till resultatlistan för finalen

Detta inlägg postades i Nyheter, OLGY den av .

Om Linus Mood

Kommer från Almunge utanför Uppsala med Länna IF som moderklubb. Tillhör landslaget i MTBO med ett VM-silver i stafett 2018 och en 9:e plats på VM-sprinten 2017 som främsta meriter. Gick orienteringsgymnasium i Sandviken och har sedan utbildat mig till idrottslärare vid Uppsala Universitet. Favoritträningen är långpass på mountainbike i Lunsen.