Besök av Oskar Sjöberg

Idag har vi på Uppsala OLGY har haft besök av landslagslöparen Oskar Sjöberg, som tyvärr för nuvarande är skadad. Oskar föreläste om sin egen väg från ungdoms- och juniortiden till att sedan nå seniorlandslaget och framgångar där. Han pratade också en del om den skada han nu dras med och hur han har hanterat skador tidigare i sin karriär som orienterare.

Oskar gav dessutom värdefulla råd till ungdomarna om steget upp till senioråldern, kost och kanske främst om vikten av den mentala biten för orientering.

Vi tackar Oskar för en givande föreläsning!

34411929_10211644754183630_7454188580005478400_n

 

(Bild på Oskar Sjöberg och tränare Johan Ek-Larsson)

Detta inlägg postades i Nyheter, OLGY den av .

Om Linus Mood

Kommer från Almunge utanför Uppsala med Länna IF som moderklubb. Tillhör landslaget i MTBO med ett VM-silver i stafett 2018 och en 9:e plats på VM-sprinten 2017 som främsta meriter. Gick orienteringsgymnasium i Sandviken och har sedan utbildat mig till idrottslärare vid Uppsala Universitet. Favoritträningen är långpass på mountainbike i Lunsen.