Fredag

I sedvanlig ordning tog vi oss upp på morgonen för att äta frukost och efter fyra tuffa dagar började tröttheten märkas på många av oss. Frukosten drog inte till med några överraskningar utan levererade med sina baguetter och naturella yoghurts. Trots trötthet och brist på kvalitativ frukost var det idel glada miner, Frida Hansdotter hade ju vunnit OS-guld, bra jobbat!

 

Som sagt så har de tidigare dagarna varit tuffa och den kommande helgen bjuder på fysiskt utmanande terräng, därför övervägde många idag att avstå träning helt, bara köra ett pass eller, som vissa, fortsätta köra två pass. Träningarna under dagen var i form av korridor-OL eller OL-intervaller, båda utgick från campingen och låg i de fina skogarna ”Dunas de Guardamar”. Mycket fokus på riktning och teknik med andra ord.

 

När de som tränat började komma tillbaka och klockan slagit tolv började det vankas lunch i stugorna, pasta var som många andra dagar en lågoddsare. Efter lunchen var det mycket fritid för de som tränat klart för dagen och ett litet uppehåll för de som ännu inte avklarat dagens begivenhet. Vissa spenderade stunden på stranden, andra solade och ett gäng grabbar spelade arsle på fotbollsplanen. Det var röda vader och lår och en och annan stel Gluteus Maximus efter den leken.

 

Eftermiddag, som sagt bjöds det på OL-intervaller eller korridor i ”Dunas de Guardamar”, vilket vissa sprang, samtidigt som vissa andra tappra själar skrev prov. Något annorlunda som en av våra tränare, Gunilla, upplevde under provsittningen var att en elev, istället för att fråga om extra papper, sudd eller penna, bad om solkräm. Inte varje dag man skriver prov i stekande hetta, äe bra!

 

18.30 öppnade portarna till middagen och på tallriken fick man tomtegrötsris, gummikött och chokladsås (så beskrevs maten av vissa elever) iförklätt kyckling och ris. Nej, men det var ingen höjdarmat den kvällen helt enkelt.

 

Under timmarna som följde innan alla gick till sina stugor för att vila ut sig inför helgens utmaningar, hade vi ett möte med gruppen där vi pratade lite om tävlingarna och senare en föreläsning av Emma Bergman, Leg. Dietist. Hon pratade mycket om när och vad man skulle äta, vilka livsmedel som passar oss orienterare som bäst osv. En intressant och givande föreläsning, tack Emma!

 

Namnlös

Detta inlägg postades i Nyheter, OLGY den av .

Om Linus Mood

Kommer från Almunge utanför Uppsala med Länna IF som moderklubb. Tillhör landslaget i MTBO med ett VM-silver i stafett 2018 och en 9:e plats på VM-sprinten 2017 som främsta meriter. Gick orienteringsgymnasium i Sandviken och har sedan utbildat mig till idrottslärare vid Uppsala Universitet. Favoritträningen är långpass på mountainbike i Lunsen.