Torsdag 15/2

Vi vaknade upp på morgonen som skulle bli den varmaste och vackraste under hela veckan med. Från klockan 07:30 satt alla fastklistrade framför teven och följde Kallas bravader under OS där hon denna dag tog ett silver på 10 km fristil. Efter detta så serverades det som brukligt frukost på resortets servering.

Klockan 09:45 rullade minibussarna från parkeringen här i Guardamar ut på en kort resa till dagens första träning. På vägen till träningen pågick även en av Sveriges största OS-skrällar någonsin där skidskytten Hanna Öberg tog ett OS-guld vilken vi följde nervöst innan det var dags för träning. Träningen som det bjöds på var OL-loopar i ett tekniskt svårt och bitvis kuperat område som vi på OLGY utförde brilliant. Efter träningen åkte Connys buss på en mindre lyckad sightseeing ut till en fyr vid kusten, men om det behöver vi nog inte säga mer.

Nu var det dags för varje stuga att för sig laga mat och ladda upp till det andra passet för dagen. Vissa tog en promenad ner till havet där vissa tog ett dopp eller två medan andra nöjde sig med att glassa i solen.

Klockan 16:00 drog de flesta iväg till nästa träning som var belägen i ett vackert höjdparti 10 minuter bilavstånd från resortet. Där var det en tekniskt svår medeldistansbana som väntade på oss som sträckte 5 km.

18:30 åkte endast sex tappra orienterare iväg för att möta samma orienteringsbana fast i mörkret, vilket de flesta klarade av utan större problem. Sedan var det middagsdags för oss på lägret där det blev serverat pasta med köttfärssås.

En bra träningsdag på utlandslägret, tummen upp!

Detta inlägg postades i Nyheter, OLGY den av .

Om Linus Mood

Kommer från Almunge utanför Uppsala med Länna IF som moderklubb. Tillhör landslaget i MTBO med ett VM-silver i stafett 2018 och en 9:e plats på VM-sprinten 2017 som främsta meriter. Gick orienteringsgymnasium i Sandviken och har sedan utbildat mig till idrottslärare vid Uppsala Universitet. Favoritträningen är långpass på mountainbike i Lunsen.