Alicantéläger – Reseberättelse av eleverna

Resdag och N-course

Dagen och lägret inleddes med samling på Arlanda, därefter väntade väntan på ett något försenat plan. Och för vissa, ett besök på Max. Ca 30 minuter försenat lyfte planet från ett gråmulet och slaskigt Arlanda med sikte inställt på ett, om än regnigt, men drygt 10 grader varmare Alicante. Efter en behaglig flygtur, där John hittade en vän för livet som även visade sig tillhöra Jehovas vittnen, var det dags för lotteriet med det incheckade bagaget. Det såg svettigt ut ett tag för Conny, men efter att han till slut blivit hänvisad till ett annat band kunde vi konstatera att det blivit jackpot. Därefter traditionsenligt struliga momentet, att kvittera ut hyrbilarna, i år blev inget undantag. Tillslut kunde vi ta väg 332 genom de stora salinerna mot Marjal Guardamar Camping & Resort. Väl framme kunde 2or och 3or till sin stora glädje konstatera att årets bungalows håller betydligt högre standard än fjolårets. Därefter begav sig de flesta ut på den legendariska N-course, en 3,7km lång bana där Thierry Gueorgiou har det oslagbara(?) rekordet på 16:12(Kan tilläggas att det dock var på det åttonde försöket). Därefter avnjöts en god middag i campingens restaurang, möjligtvis lite dåligt kryddad, även om hungern dög ganska bra som krydda efter denna långa dag.

N-bana

Detta inlägg postades i Nyheter, Okategoriserade, OLGY den av .

Om Linus Mood

Kommer från Almunge utanför Uppsala med Länna IF som moderklubb. Tillhör landslaget i MTBO med ett VM-silver i stafett 2018 och en 9:e plats på VM-sprinten 2017 som främsta meriter. Gick orienteringsgymnasium i Sandviken och har sedan utbildat mig till idrottslärare vid Uppsala Universitet. Favoritträningen är långpass på mountainbike i Lunsen.