Skidläger i Harsa

Förra veckan genomfördes det traditionella skidlägret i Harsa. Vi lämnade ett mörkt och grått Uppsala på måndagsmorgonen och styrde norrut. Någonstans norr om Gävle började det långsamt bli mer och mer snö på sidan av vägen. Väl framme i Harsa möttes vi av riktigt vinterväder.

20180115_115712

 

Den första dagen genomfördes två träningspass, ett i dagsljus och ett med pannlampa. På kvällspasset fanns det också möjlighet för de elever som ville att träna skidteknik med nye tränaren Linus. Vi bjöds på god mat Harsagården.

Under natten till tisdagen började det snöa och blåsa vilket gjorde att dag två bjöd på en större utmaning med lite sämre träningsförhållanden. Några som var ut tidigt fick själva spåra, vilket gav lite extra motstånd. En del av elverna gav sig istället ut för att springa ett OL-pass på 14km, men på grund av stor mängd snö i terrängen blev det mer väglöpning än skogslöpning.

På kvällen arrangerade Johan ett Musik Quiz där vi kunde konstatera att tränarna tyvärr inte har full koll på 2017 års musik samt att Teddybears Sthlm och The Clash var okända band för eleverna.

20180115_114254

På onsdagen genomfördes så ett sista träningspass innan hemresan till Uppsala. Även det i nysnö och med en hel del vind. Väl hemma möttes vi av ett aningen vitare Uppsala, då det snöat även hemma.

Bilder av Anna Lithell

 

Detta inlägg postades i Nyheter, Okategoriserade, OLGY den av .

Om Linus Mood

Kommer från Almunge utanför Uppsala med Länna IF som moderklubb. Tillhör landslaget i MTBO med ett VM-silver i stafett 2018 och en 9:e plats på VM-sprinten 2017 som främsta meriter. Gick orienteringsgymnasium i Sandviken och har sedan utbildat mig till idrottslärare vid Uppsala Universitet. Favoritträningen är långpass på mountainbike i Lunsen.