SM-BRONS

and the press through the internetsmartessaylandand afterwards news media over the net

Förra helgen var vi på skol-SM för i Eksjö. Långdistans lördag och sprint söndag. Långdistansen avgjordes i fin Smålandsterräng under fina väderförhållanden. Anton Forsberg sprang till sig ett silver, Sandra Boström blev 5a efter ett stort misstag som förmodligen kostade henne segern. Emma Hagrot blev 6a, Ronja Björklund blev 8a. Lägg därtill Niklas Carlsson, Mirjam Dalén, Daniel Rönnqvist och Elsa Andersson på top-10-listan så förstår alla att OLGY levererade fin-fina prestationer bland Sveriges alla topp-orienterare.

På söndagen sprintade Anton till sig ytterligare en medalj, denna gång ett brons. Emma blev 6a och Sandra Boström blev 7a ( båda i den tuffa D18-klassen!). Och återigen summerades en väldigt bra dag för Celsiusskolan. Så bra att det totalt sett blev ett brons i lagtävlingen. Celsiusskolan kan alltså titulera sig som tredje bästa orienteringsgymnasiet i Sverige, endast slagna av de två RIG som finns. BÄSTA NIU alltså…! Alla elever, föräldrar och de som någon gång varit delaktig i OLGYs verksamhet kan sträcka på sig lite extra, för vi har på olika sätt varit med och utvecklat OLGY till vad det blivit. Tack säger vi tränare, men till nästa skol-SM siktar vi högre 😉

Under skol-SM-helgen åkte Viktor Janrik iväg på sitt första landslagsuppdrag, han är nämligen uttagen att delta på ett sprint-läger i Schweiz. Kul och givande.

Nu återstår endast ett par tävlingshelger för orienterarna innan säsongen kan summeras. Något som redan står klart dock, är att detta varit Uppsala OLGYs bästa säsong så här långt..